CFA Nyheter

September 2018

Anna Idell träffade Sveriges Statsminister Stefan Löfven under en lunch i Gävle den 6 september 2018. Om det kommer en artikel i CFA-Tidningen under oktober månad.

Augusti 2018

Anna Idell träffade Söderhamns toppnamn i CFA-soffan och tog pulsen på politiken i Söderhamn. På bild Anna Idell och Marjo Myllykoski, Moderaternas första namn. Alla intervjuer finns att läsa på www.cfatidningen.se

Augusti 2018

CFA-Tidningen har under juni och juli träffat många intressanta människor som har en gemensam nämnare, de är eldsjälar inom olika områden. CFA-Tidningen vill vara med och inspirera och lyfta fram människor som gör skillnad. Häng på oss nu i juli när vår andra utgåva artiklar kommer ut.


Anna Idell har träffat Agnetha Påhlin som drivit projektet Gävleborgs affärskvinnor. En ren inspirationskälla för alla som älskar tillväxtfrågor.

Juni 2018

Under juni månad träffades CFA:s integrationsgrupp. Alltid lika trevligt och givande. Vi pratade mycket om vad som behövs som extra insatser och stöd för våra unga i samhället och vi kommer under hösten att presentera de frågor som vi tycker är viktigast just nu.

Maj 2018

CFA har genom åren arbetat mycket med frågor som rör bland annat sysselsättning och arbete för nyanlända. Det har varit roligt och spännande och en av nycklarna för att skapa större utrymme och tillväxt är samverkan. Därför är det med stor glädje vi kan presentera en av våra nya samverkanspartner, Ali Alabdallah, journalist och författare från Syrien. Han har skrivit en ny bok som han lanserar i augusti: Nytt jobb i nytt land Vi hoppas att den når ut till många människor och att den ger både idéer och inspiration till att arbeta och leva i Sverige.

April 2018

Under de första dagarna av april har väldigt många tankar kretsat mycket kring HBTQ och mänskliga rättigheter. Vi fick ett meddelande om att några män som lever på ett HBTQ boende blivit svårt attackerade. De behövde hjälp. Omgående.

Tänk er från Afrika, till Sverige och lilla Söderhamn.

Vi besvarade och hanterade frågan omedelbart, kopplade på de led som vi känner till sedan många år tillbaka, etablerade led som är seriösa aktörer och drivande HBTQ aktivister.

Förändringsarbetet på Centrum för alla är viktig för den enskilda individen, arbetet pågår året runt och det handlar om att finnas tillgänglig för den lilla människan när hen behöver det som mest.

Oavsett anledning bakom behoven så fortsätter förändringsarbetet för det behövs, det gör skillnad.

Varje vecka kopplar vi på fler och fler personer som utgår från nätverket Centrum för alla.

Vi slår ihop oss som en levande skyddsmur kring de som behöver det som mest och det förändringsarbetet är helt fantastiskt att både se och uppleva.

Från Afrika till Sverige. Från Sverige till Afrika.

Mänskliga relationer när den är som bäst.

Följ hela berättelsen i CFA BLOGGEN och CFA TIDNINGEN som kommer ut den under maj.

21 mars 2018
Solen skiner utanför fönstret och det är rocka sockornas dag.

Många förändringar har skett under de sista tre månaderna och verksamheten börjar ta form så som vi tänkt oss på vår nya mötesplats – webbportalen Centrum för alla.

Jag sitter förundrat och tänker på hur mina samtal ser ut under dagarna. Spännande personligheter med ofta mycket olika bakgrunder, gemensamt för dem alla är att de delar med sig av sina inspirerande tankesätt som ger mig så mycket energi och framtidstro.

Olika ämnen och områden som utgör mycket av det CFA jobbar med är satta och spännande människor från olika geografiska områden i Sverige har skrivit egna texter, insändare och annat som ligger till grund för den absolut första utgåvan av CFA tidningen.

Eldsjälar
Inspiration, passion och drivkraft.
Ytterligare en av de gemensamma nämnarna de alla har oavsett vad de brinner för är att de jobbar mycket ideellt med sina kärnfrågor. Intressant tanke och verklighet.

Om alla dessa möten och samtal, tankar och inspiration kan du som läsare ta del av när vi släpper CFA tidningen inom kort.

Februari 2018
Anna Idell har ordet

Vi håller just nu på att bygga om hela hemsidan för Centrum för alla.

Den går från att ha varit en fysisk mötesplats till att bli en mycket större mötesplats på nätet med nationella som internationella intressen.

Vi kommer att presentera CFA podden, CFA nyheter och CFA tidningen.

En mediakälla som delar med sig av alla goda exempel och krafter som växer fram i Sverige.

Vi har genom åren samlat på oss stora erfarenheter genom många olika möten med andra aktörer och människor med olika bakgrunder, med tiden har verksamheten fått både andra förutsättningar men framförallt förändrats i takt med hur samhället ser ut och vad marknad och människa efterfrågar.

Det som blir helt nytt är att Centrum för alla går från kommunal och regional samverkan till rikstäckande.

Varmt välkommen att följa med på vår resa genom det nya Sverige!

I samverkan med